Tuesday, April 6, 2010

the FEAR of FAILURE!!

Ramai orang takut untuk mengambil risiko sebab ianya mungkin mendatangkan kecelakaan kepada diorang..tapi ramai pula orang yang berlumba-lumba untuk berjaya sebab kejayaan dapat menjamin masa depan diorang..

Tapi adakah diorang pernah fikir bahawa 'Kejayaan' dan 'Risiko' adalah sesuatu yang tak boleh dipisahkan..Tun Dr Mahathir pernah mengatakan "sekiranya kita sanggup menghadapi risiko dan bersikap berani, tidak ada sebab mengapa kita tidak boleh berjaya"..

Salah satu faktor yang mendorong seseorang untuk menolak risiko adalah takut terhadap kegagalan..aku pun pernah mempunyai pemikiran yang macam tu..aku takut untuk melakukan sesuatu yang akan membuatkan aku kelihatan bodoh di mata orang lain dan takut untuk menerima kritikan daripada mereka..

Seseorang yang aku hormati pernah cakap "just because someone criticizes you , it doesn't mean you have done anything wrong. Some people may see you as a fool, but what is important is that you are willing to experience something new in your life".

Aku ambik kata2 tu sebagai pedoman dalam hidup aku..Tapi, nak berubah bukanlah sesuatu yang mudah..Aku sangat kagum dengan seorang kawan yang belajar dalam 1 kuliah dengan aku, dia seorang yang sangat berani untuk menegakkan apa yang sepatutnya ditegakkan walaupun mendapat kritikan daripada orang lain..kekadang aku berharap aku akan jadi macam dia..seperti apa yang aku cakap tadi, nak berubah bukanlah perkara yang boleh dilakukan dalam masa sehari dua..namun, ianya bukanlah sesuatu yang mustahil..asalkan aku ada keazaman tu, aku yakin aku BOLEH(serius mood)..

Apa yang aku nak lakukan sekarang adalah melihat ke DEPAN..apa yang dah terjadi di belakang dah tak boleh diubah, tapi apa yang akan datang di depan masih belum bermula (masih ada masa untuk diubah)..

Saturday, February 6, 2010

TOP 10 Bridge in the World

These are the lists of the 10 tallest bridges in the world..Let's check it OUT!!

 1 MILLAU VIADUCT
 

ROYAL GORGE BRIDGE
 

AKASHI-KAIKYO BRIDGE
 

NEW RIVER GORGE BRIDGE
 

THE GREAT BELT FIXED LINK
 

THE GOLDEN GATE BRIDGE

TATARA BRIDGE


PENANG BRIDGE
 

 9  LE PONT DE NORMANDIE
 

 

Wednesday, January 27, 2010

Monday, January 25, 2010


yg mne 1 agknyer umah aku?

Wednesday, January 20, 2010

SIFE Malaysia Team Training n Conference

Kt lobby Genting View Resort
 
Nadh(UMP), Rina(UMS), me(UMP)


SIFE Malaysia members

Friday, January 8, 2010

Jawab yer..


Ape yang korang boleh nampak dalam gambar ni?(selain 2 orang manusia tu..huhu)

Sunday, November 22, 2009

banjir...

 
air sungai Kelantan brada di paras bahaya berikutan hujan yg xbrenti...

Tuesday, November 17, 2009

baLik umaH!!

 
cuti sem da bermula..
 
JOM BALIK!!